Nová pracovní skupina Spolu a venku

Rozšířili jsme základnu spolupracujících pedagogů a odborníků.

Rádi bychom vás informovali o vzniku nové pracovní skupiny s názvem Spolu a venku, jejíž členové se chtějí věnovat především environmentálním tématům v úzké vazbě na místní reálie a prakticky zaměřenou polytechnickou výchovu na všech stupních škol. V tuto chvíli osmičlenný tým se rekrutoval z absolventek jarního online kurzu Učíme se venku (2021) a zástupců ekotýmů na některých školách. Skupinu rozšířily i dvě odbornice – vedoucí odboru životního prostředí MěÚ v Hořicích a pracovnice Výzkumného šlechtitelského ústavu ovocnářského v Holovousích. Z průběhu prvního setkání, které proběhlo na začátku října, vyplynuly dvě oblasti, ve kterých by chtěla být pracovní skupina v nejbližším období druhého pololetí 2022 aktivní:

  • zakládání bylinkových záhonů na školních pozemcích a
  • využití budovaného archeokoutku při ZŠ K. J. Erbena v Miletíně pro projektové dny jiných škol.

První z témat už získalo své konkrétní obrysy a členové skupiny intenzivně pracují na jeho finální podobě.  Realizace proběhne v období únor – červen 2022 (podrobnosti najdete zde).

Ve druhé vlně – s plánovanou realizací v měsících květnu a červnu 2022 – bychom rádi využili archeokoutku, který vzniká na školní zahradě ZŠ K. J. Erbena v Miletíně. Součástí prostoru jsou dvě pece – keramická a na pečení chleba, které pod vedením lektora vybudovali dva nadšení učitelé se svými žáky původními metodami. V prostoru také vzniká palisáda z opalovaných kůlů, na jaře přibude přístřešek pro tvořivé dílny a prvky simulující archeologické vykopávky. Členové pracovní skupiny plánují připravit projektové dopoledne pro všechny tři věkové kategorie dětí a žáků (MŠ, 1. stupeň ZŠ a 2. stupeň ZŠ), abychom nabídli program s návštěvou archeokoutku i ostatním školám v území.

A co připravují jiné pracovní skupiny? O tom zase někdy příště. 🙂

Akce a události
Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5

Další články